Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Ευχαριστώ θερμά τη συνάδελφο Κική Μιχαλάρου, η οποία αυτές τις μέρες ανέβασε στο ιστολόγιο της μια πολύ ωραία και εντυπωσιακή ιδέα, η οποία με ενθουσίασε. Σκεφτήκαμε και εμείς να βάλουμε τη δική μας πινελιά και φτιάξουμε το δικό μας ενημερωτικό δελτίο βασισμένο σε αυτή την υπέροχη πρόταση της Κικής, προσαρμόζοντάς το αντίστοιχα σε κάποια στοιχεία που θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ως σχολείο. Το ανεβάζουμε για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι γονείς του νηπιαγωγείου μας, αλλά και να κάνουμε μια πρόταση πως θα μπορούσαν εύκολα να το δημιουργήσουν και άλλοι συνάδελφοι.





Οδηγίες για τη δημιουργία του:
 Σε μια σελίδα του word  εισάγαμε από την επιλογή σχήματα, το πλαίσιο αυτό που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα. Το ίδιο σχέδιο το αντιγράψαμε στην ίδια σελίδα 8 φορές (ώστε να είναι ισομοιρασμένες οι ενότητες όπως θα παρουσιάζονται όλες μαζί όταν κρατάμε το έντυπο στα χέρια μας). Το φύλλο αυτό που βλέπετε παρακάτω το αντιγράψαμε σε  επίσης 8 διαφορετικές σελίδες του word. Μετά πηγαίνοντας σε κάθε σελίδα γράφαμε την ενότητα στο πλαίσιο που θέλαμε (πρώτα στο πρώτο, μετά στο δεύτερο και σβήναμε τις υπόλοιπες που δεν χρειάζονταν, αντικαθιστώντας τες κάθε φορά με το ανάλογο κείμενο που θέλαμε.

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε τις ενότητες, έτσι όπως τις διαμορφώσαμε για το νηπιαγωγείο μας. 



Τα φύλλα παρατίθενται για να πάρετε μια εικόνα για το πως φαίνονται. Κάθε φύλλο κόβεται στο σημείο που τελειώνει το πλαίσιο με τον τίτλο της ενότητας, ώστε ενώνοντας τα να φαίνονται διαδοχικά οι τίτλοι. Σας παραπέμπουμε για περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστολόγιο της Κικής Μιχαλάρου και συγκεκριμένα http://haroumenesfatsoules.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html. όπου μπορείτε να το δείτε και με την τελική του μορφή φωτοτυπημένο σε έγχρωμες σελίδες.

1 σχόλιο: