Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥ ΚΟΥ ΒΑ-ΚΟΥ ΚΟΥ ΒΑΒΑ...

Δραστηριότητα 1η : Το ημερολόγιο της τάξης μας- ΟΙ ΜΕΡΕΣ

Γνωστοί ήχοι ακούστηκαν πρωί πρωί στην τάξη μας και η μελωδία του γνωστού τραγουδιού να ηχεί από το στόμα των παιδιών "Κουκου βά, κουκου βά, κουκου βα βα βα βα βαβα.. Πάνω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια, έχει μάτια γουρλωτά και φωνάζει δυνατά: Κουκου βά, κουκου βά, κουκου βα βα βα βα βαβα"

Έτσι καλωσορίσαμε και υποδεχτήκαμε στην τάξη μας τις κυρίες κουκουβάγιες....άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, που ήρθαν σήμερα στο νηπιαγωγείο μας και ήταν τόσες πολλές.....άλλες κρατούσαν τις ημέρες και άλλες τις ημερομηνίες.... και γέμισε το δεντράκι μας στον πίνακα αναφοράς με όμορφες κουκουβάγιες που θα μας κάνουν συντροφιά κάθε μέρα. 

Τα παιδιά δεν άργησαν να καταλάβουν ότι τα γραμματάκια πάνω στις κουκουβάγιες έλεγαν τις ημέρες, τις μέτρησαν και ήταν εφτά..... και θυμήθηκαν και το τραγούδι που είπαμε τις προηγούμενες μέρες...."Να το πούμε ένα..." από το CD της Δόμνας Σαμίου (Ο κυρ-Βοριάς και άλλα παιδικά τραγούδια).

                            


Οι υπέροχες κουκουβάγιες που ετοίμασε με πολλή αγάπη για την τάξη μας η κυρία Αθανασία είναι ιδέα, μιας επίσης εξαίρετης συναδέλφου της Μαρίας Δραγασιά, από το υπέροχο ιστολόγιό της, "Χώρα παιδιών"-  http://xwrapaidiwn.blogspot.gr/


Δραστηριότητα 2η: Τραγούδι για τις ημέρες

Τραγουδήσαμε και το τραγούδι για τις ημέρες: 
Δε δουλεύω τη Δευτέρα
γιατί με πονάει η φτέρνα
Αχ, πωπω τι έπαθα
Δε δουλεύω και την Τρίτη
γιατί μου πονάει η μύτη
Αχ, πωπω τι έπαθα
Δε δουλεύω την Τετάρτη,
γιατί μου πονάει η πλάτη
Αχ, πωπω τι έπαθα
Δε δουλεύω και την Πέμπτη
γιατί μου πονάει η μέση
Αχ, πωπω τι έπαθα
Δε δουλεύω την Παρασκευή
γιατί μου πονάει το αφτί
Αχ, πωπω τι έπαθα
Δε δουλεύω το Σαββάτο
γιατί τρέχω πάνω κάτω
Αχ, πωπω τι έπαθα!
Και την Κυριακή παίρνω τη ρόκα
και ρωτώ:
-Κάνετε γυναίκες ρόκα;
-Κάνουμε δεν κάνουμε, σήμερα σχολάζουμε

Δραστηριότητα 3η: Οι κουκουβάγιες με τις ημερομηνίες

Παρουσιάζουμε στα παιδιά τις κουκουβάγιες με τις ημερομηνίες, παρατηρούμε τους αριθμούς, αναγνωρίζουμε όσους μπορούμε με τη βοήθεια των μεγαλύτερων νηπίων και τις τοποθετούμε πάνω στο δέντρο μας στο ταμπλό της τάξης, όπου θα βρίσκονται κάθε μέρα μέχρι να τις χρειαστούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου