Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίξαν τα σχολεία ο Φιογκάκης και η Κουδουνέλα

Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα για τα παιδιά στο σχολείο και για πολλά παιδιά ήταν και η πρώτη φορά που πάνε στο σχολείο και στο νηπιαγωγείο. Πολλές οι ανησυχίες και των παιδιών και των γονιών......μα ο ΦΙΟΓΚΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΔΟΥΝΕΛΑ......(δυο ήρωες που είχε ετοιμάσει η νηπιαγωγός σε μορφή κούκλας- θα τους φωτογραφίσουμε σύντομα και θα τους δείτε), ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας και αυτοί και μας μίλησαν. Μας είπαν για τις γωνιές δραστηριοτήτων, για τα παιχνίδια που έχουμε στο σχολείο, για το κουκλόσπιτο και το μαγαζάκι μας. Ο ΦΙΟΓΚΑΚΗΣ μας είπε ότι φοβόταν λίγο, γιατί άφησε τη μαμά του και το μπαμπά του σπίτι για να πάει σχολείο και είχε μια ανησυχία: "αμα κάτι συμβεί ποιός θα τον προσέχει", "ποιος θα τους βοηθήσει με το φαγάκι", "ποιός θα τους εξηγήσει για τα παιχνίδια;", όμως τον καθησύχασε η ΚΟΥΔΟΥΝΕΛΑ και του είπε ότι σχολείο έχουμε κυρίες, που θα μας αγαπάνε, θα μας εξηγούν ότι δε γνωρίζουμε, θα μας βοηθάνε, θα μας δίνουν πολλά φιλάκια και αγκαλιές όταν τα έχουμε ανάγκη. Μα....δε σας είπαμε το σπουδαιότερο......αυτό που χαίρεται πιο πολύ από όλα η ΚΟΥΔΟΥΝΕΛΑ είναι ότι θα κάνει πολλούς καινούριους φίλους.


Επίσης, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πως χρησιμοποιούμε τους μαρκαδόρους, να κάνουμε την πρώτη μας ζωγραφιά στο σχολείο και όσοι από εμάς μπορούσαν την υπέγραφαν γράφοντας το όνομά τους, ενώ όσοι δε μπορούσαμε ακόμη μας έδειχνε τον τρόπο η κυρία.

Μάθαμε πώς παίζουμε την πλαστελίνη και πόσα ωραία σχέδια μπορούμε να κάνουμε προσέχοντας να μη μας πέφτει κάτω και να τη μαζεύουμε με τάξη και τρόπο, χωρίς να μπερδεύουμε τα χρώματα.








Παίξαμε και κάποια εύκολα παζλ με συθέσεις  σχημάτων για να φτιάξουμε τα ανθρωπάκια.


Μάθαμε να βρίσκουμε την τσάντα μας, να βγάζουμε την πετσετούλα και το φαγάκι μας και να τα τακτοποιούμε με τάξη για να φάμε το πρωινό μας.

Τραγουδήσαμε το "καλημέρα φιλαράκι" για να μαζευτούμε στην παρεούλα και να χαιρετήσουμε τους φίλους μας. 
Τραγουδήσαμε το μάγο των χρωμάτων....που μας μεταμόρφωνε στη στιγμή σε ότι τραβούσε η όρεξή του.
Κάναμε και λίγη γυμναστικούλα....όταν αρχίσαμε να πιανόμαστε στην καρέκλα και είχαμε μια ανησυχία για να βολευτούμε ξανά...."τα χεράκια δεξιά...τα χεράκια αριστερά".

Και δώσαμε ραντεβού για τη ΔΕΥΤΕΡΑ, με πολλές εκπλήξεις γιατί τελικά....ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου