Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014: "ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Αυτή η αναγγελία ηχεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή "Ανοίγουν τα σχολεία", φέτος όμως στο δικό μας νηπιαγωγείο Ο Φιογκάκης και η Κουδουνέλα (τα ονόματα των ηρώων δανείστηκα από δραστηριότητα του περιοδικού Σύγχρονου Νηπιαγωγείου και με δυο κάλτσες και λίγα υλικά οι ήρωες πήραν μορφή και ετοιμάζονται..... για την πρεμιέρα τους) θα ανοίξουν φέτος το νηπιαγωγείο και θα υποδεχτούν τα παιδιά.

Επειδή βρήκα ενδιαφέρουσα την ιδέα παραθέτω συνοπτικά το σκεπτικό και σας παραπέμπω στο τεύχος 65, σελ. 35  του περιοδικού, όπου μπορείτε να βρείτε το κείμενο του θεατρικού για να το παίξετε και στα παιδιά. Μπορείτε επίσης εύκολα να αυτοσχεδιάσετε όσον αφορά στο διάλογο των ηρώων, καθώς μιλούν για πράγματα αυτονόητα προσπαθώντας να περιγράψουν στα παιδιά τί είναι το νηπιαγωγείο, τι θα συναντήσουν μέσα σε αυτό, πως θα περάσουν το χρόνο τους και με ποιες δραστηριότητες θα ασχοληθούν. Στο τέλος, (μια δική μου προσθήκη) ο Φιογκάκης και η Κουδουνέλα, μπορούν να περάσουν στα χέρια των παιδιών και να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστούν με ερωτήσεις όπως:
-Τι θα ήθελαν τα παιδιά να κάνουν στο νηπιαγωγείο;
-Ποια δραστηριότητα τους αρέσει πιο πολύ;
-Πώς περίμεναν το νηπιαγωγείο και τι νόμιζαν ότι θα συναντήσουν σε αυτό;
-Τι τους έκανε περισσότερο εντύπωση από την πρώτη μέρα στο σχολείο και ούτω καθεξής.

Ο Φιογκάκης και η Κουδουνέλα αποχαιρετούν τα παιδιά με μικρές εκπλήξεις λιχουδιές (πουγκάκια με φιόγκους και καραμελίτσες) και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη μέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου