Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ (συνέχεια)

Δραστηριότητα 1η: Η μάσκα του κίτρινου κροκόδειλου μας μιλάει
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον κίτρινο κροκόδειλο. Έτσι, σήμερα συνεχίσαμε παίζοντας με τον κίτρινο κροκόδειλο περισσότερο παιχνίδια, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να μιλήσουν για τις ανησυχίες τους. Φόρεσαν τη μάσκα του κροκόδειλου, έγιναν για λίγο κροκόδειλοι και εκφράστηκαν όπως μπορούσε ο καθένας. 

Τα παιδιά που συναντούν κάποιες δυσκολίες με την προσέλευσή τους στο νηπιαγωγείο, δε θέλησαν να μιλήσουν ακόμη για αυτές με τον κίτρινο κροκόδειλο. Κάποια παιδιά όμως που ξεπέρασαν τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους, είπαν ότι στο σχολείο περνούν καλά, τραγουδούν, παίζουν.























Δραστηριότητα 2η: Τα χρώματα των κροκόδειλων
Με αφορμή τον κίτρινο κροκόδειλο και το "παράδοξο" του χρώματος του, συζητήσαμε για τα χρώματα.... τα παιδιά είπαν: "κυρία δεν υπάρχουν κίτρινοι κροκόδειλοι", μιλήσαμε λίγο παραπάνω για τους κροκόδειλους και για τα χρώματα. Οι πιο πολλοί υποστήριζαν ότι οι κροκόδειλοι είναι πράσινοι...και ξεκινήσαμε μια συζήτηση για το τί χρώματα μπορούν να έχουν οι κροκόδειλοι και ότι αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον που ζουν (πράσινοι, καφέ, κιτρινοκαφέ....) αλλά είπαμε ότι ο δικός μας κροκόδειλος κάτι άλλο έπαθε και  "άλλαξε"= "έχασε το χρώμα του". Αναφέραμε εκφράσεις και περιστατικά......κιτρίνισα από το φόβο μου.... ο κροκόδειλος μας φοβόταν το σχολείο και από την τρομάρα του....άρχισε να χάνει το χρώμα του και να κιτρινίζει....Είπαμε και για τους κόκκινους κροκόδειλους....ότι μπορεί κάποιος να γίνει κόκκινος από ντροπή ή από θυμό (όπως είπαν τα παιδιά).  

Δραστηριότητα 3η: Ο κροκόδειλος στον οδοντογιατρό
Με αφορμή το ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά... κουβεντιάσαμε για μια περιπέτεια του κροκόδειλου. Του άρεσε πολύ να τρώει....να καταβροχθίζει ότι βρίσκει μπροστά του, ήταν πολύ λαίμαργος ο κροκόδειλος μας. Όμως δε φρόντιζε καθόλου τα δόντια του, μα καθόλου. Έτσι άρχισαν να τον πονάνε.... και αποφάσισε να πάει στον οδοντογιατρό. Φοβόταν λιγάκι.... οι άλλοι κροκόδειλοι για να τον ενθαρρύνουν του είπαν ότι ο οδοντογιατρός έχει πολύ νόστιμο χέρι.... και θα μπορούσε να τον ξεγελάσει και να το φάει. Φρούδες ελπίδες όμως είχε ο κροκόδειλός μας. Ο οδοντογιατρός μόλις τον είδε και κατάλαβε τις ορέξεις του, αλλά είδε και σε τι άσχημα κατάσταση ήταν τα δόντια του....τον ξεγέλασε και του έκανε μια ένεση για να μπορέσει να τον εξετάσει. Του είπε να ανοίξει καλά καλά..... το μεγάααααααλο του στόμα.... και όση ώρα ο κροκόδειλος μας έπαιρνε έναν υπνάκο...ο οδοντογιατρός του έφτιαξε τα χαλασμένα του δοντάκια. Όταν ξύπνησε ο κροκόδειλος μας είδε ότι για κακή του τύχη......................ο οδοντογιατρός κατάλαβε την πονηριά του και του είχε βγάλει ένα ένα όλα τα δόντια...για να μη του φάει το χεράκι.



Δραστηριότητα 4η: Παιχνίδι απαρίθμησης- Μετράω τα δόντια του κροκόδειλου 
Μα ας μετρήσουμε παιδιά όλοι μαζί... πόσα δόντια έβγαλε κάθε φορά ο οδοντογιατρός από το στόμα του κροκόδειλου. Παίζουμε ένα παιχνίδι και μετρούμε ποσότητες....ένα, τρία, δυο, πέντε, τέσσερα.....δέκα δοντάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου