Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ (μέρος γ)

Αν νομίζετε ότι οι κροκόδειλοι ζουν στις λίμνες ή στα ποτάμια και κάπου πολύ πολύ μακριά, είστε γελασμένοι. Οι κροκόδειλοι έχουν πλέον για τα καλά εγκατασταθεί στο νηπιαγωγείο μας και πολύ τους άρεσε! Τόσο .... που δε λένε να φύγουν. Σήμερα μάλιστα έγιναν πολλοί... πάρα πολλοί. Άλλοτε έμπαιναν μέσα σε μια μικρή λίμνη, άλλοτε έβγαιναν έξω, άλλοτε μας έλεγαν ιστορίες και μιλούσαν, άλλοτε έκαναν πως έτρωγαν βατράχια και κάποιες κάποιες στιγμές χόρευαν τρελά σε ρυθμούς ροκ.

Κίτρινος κροκόδειλος η μπάντα των παιδιών....το πιο ροκ συγκρότημα όλων των σχολειών.... στους ρυθμούς της μελωδίας που ακούσαμε στο κασετόφωνο και μάθαμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε.

Μα από κίτρινοι που ήταν στην αρχή....σήμερα οι κροκόδειλοι μας γίναν όλοι πράσινοι. και αν αναρωτιέστε πως άλλαξαν χρώμα.... τα παιδιά έδωσαν την απάντηση. "Δε φοβούνται πια το σχολείο....οι κροκόδειλοι το σχολείο το αγαπούν".

Δραστηριότητα 1η: Ατομική κατασκευή κροκόδειλος
Φτιάχνουμε σε χαρτόνι τα δικά κροκοδειλάκια που τα χρωματίζουμε όπως μας αρέσει με ωραία σχέδια, για να τα παίζουμε με ξυλάκια κουκλοθέατρο.




Και φυσικά όποιος δυσκολευόταν να γράψει το όνομά του συμβουλευόταν την καρτέλα-μολυβάκι , που έχει μέσα στο συρταράκι του.

Δραστηριότητα 2η: Κροκόδειλοι μέσα και έξω από τη λίμνη (χωροθετικές έννοιες:  μέσα-έξω)
Και τώρα που τους φτιάξαμε τους όμορφους κροκόδειλους μας μπορούμε να τους βάλουμε για ένα μπανάκι μέσα στη λίμνη μας, άλλους μέσα και άλλους έξω και να μετρήσουμε κάθε φορά, πόσοι είναι μέσα και πόσοι έξω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου