Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πασχαλινά και άλλα πολλά.....

Πασχαλινές κατασκευές

....Την εβδομάδα που μας πέρασε μαζί με τη συζήτηση για το Πάσχα και τις πασχαλινές ιστορίες και διηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν αυτή την περίοδο και τα όσα θα αναβιώσουν τα παιδιά, ήθη και έθιμα στο σπίτι, στην εκκλησία...ξεκίνησαν και οι ετοιμασίες στο σχολείο και άνοιξε...ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.....και έχουμε από όλα τα καλά. 

Τα καλαθάκια μας (με θέμα την πασχαλίτσα πασχαλιά)

Τα καλαθάκια μας τα πλεκτά ξεκινήσαν και έγινε η πιο πολλή δουλειά...μένει τώρα ο στολισμός και μέσα του να μπει καμιά σοκολιχουδιά....μα τα αφήσαμε για το τέλος βρε παιδιά!

 



Και αν θέλεις τώρα και εσύ μαμά (μπαμπά, γιαγιά, παππού και εσύ νονά) να φτιάξεις και άλλα για εμάς το video θα βρεις στο διαδίκτυο στο youtube και αν θέλεις θα ενημερωθείς πως φτιάχνονται τα καλαθάκια που αρέσανε πολύ σε εμάς... [πάτησε εδώ]

(Σημ: Ένα παιδάκι πήγε στο σπίτι και περιγράφοντας τη διαδικασία κατάφερε με τη μαμά του να φτιάξει και άλλο καλαθάκι παρόμοιο, για αυτό σκεφτήκαμε να δώσουμε εδώ την περιγραφή και τον τρόπο αναφέροντας το link που το βρήκαμε) .


Οι κάρτες μας (πασχαλίτσες χαρωπές)







 (Η κάρτα είναι ιδεά από δουλειά άλλης συναδέλφου που έχει αναρτηθεί επίσης στο διαδίκτυο και στην οποία βάλαμε τη δική μας πινελιά σύμφωνα με τα υλικά και τις δυνατότητες που είχαμε και έγινε μια παραλλαγή)

Τα κοκοράκια μας (θα στολίσουνε τα κουλουράκια μας μέσα στα καλαθάκια μας)


Τα παιδιά διασκέδασαν ιδιαίτερα με αυτά τα κοκοράκια που δεν είχαν πολλά κοψίματα και πολλή δουλειά αλλά γινήκανε φανταστικά.

Και το ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ μας θα συνεχίσει και την εβδομάδα που ακολουθεί με λιχουδιές και εκπλήξεις άλλες πολλές.

την Δευτέρα θα γράψουμε ΕΥΧΕΣ στην κάρτα μας και θα φτιάξουμε ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ
την Τρίτη θα βάψουμε τα ΑΥΓΑ μας
την Τετάρτη θα φτιάξουμε τα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ μας
την Πέμπτη θα ανασκουμπωθούμε
την Παρασκευή θα ετοιμαστούμε και αφού χαιρετηθούμε τα καλαθάκια μας θα πάρουμε για να χαρούμε.

1 σχόλιο: