Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πασχαλινών (συνέχεια)


Συνεχίσαμε και αυτή τη βδομάδα.... δίνοντας την τελευταία πινελιά στις κατασκευές μας, ώστε να είναι έτοιμες  και να πάρουμε σήμερα (Πέμπτη ) τα αναμνηστικά μας.

Δραστηριότητα 1η: Γλώσσα- προφορικός λόγος -ποίηση- Πασχαλινό ποίημα

Επιλέξαμε ένα πασχαλινό ποίημα για να στολίσει την πασχαλινή μας κάρτα. Το διαβάσαμε στην ολομέλεια της τάξης και αφού σχολιάσαμε το περιεχόμενο του, τι λέει, που αναφέρεται, πώς περιγράφει το Πάσχα, ποιά είναι η ευχή που αναφέρεται στο ποίημα και γιατί τελικά το επιλέξαμε για τη γιορτή αυτή, το εκτυπώσαμε και το κολλήσαμε στο εσωτερικό της κάρτας μας για να τη στολίσουμε.


Δραστηριότητα 2η: Γλώσσα- γραπτός λόγος- αντιστοίχιση προφορικού και γραπτού
                               "Καλό Πάσχα"- "Χριστός Ανέστη"

Ορμώμενοι από τα λόγια του ποιήματος, σκεφτήκαμε να εστιάσουμε στις ευχές που θα πούμε και θα ακούσουμε πολλές φορές τώρα το Πάσχα. Τι ευχόμαστε, λοιπόν; "Καλό Πάσχα" - "Χριστός Ανέστη". Κουβεντιάσαμε τι σημαίνουν αυτές οι ευχές, πότε τις λέμε. Έπειτα έπρεπε να αναζητήσουμε τις ευχές μέσα στο κείμενο του ποιήματος, να τις εντοπίσουμε και να τις κυκλώσουμε και να επιλέξουμε μια από αυτές για να γράψουμε στην άλλη εσωτερική πλευρά της κάρτας μας, ζωγραφίζοντας ταυτόχρονα και μια δική μας ζωγραφιά για το Πάσχα. 

Και η κάρτα μας είναι έτοιμη:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου