Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το πασχαλινό αυγό

Δραστηριότητα 1η: Το πασχαλινό αυγό

Μιλήσαμε για το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών, για την παράδοση που θέλει τα αυγά "κόκκινα" και ζητήσαμε από τις μαμάδες μας να φέρουν στο σχολείο βρασμένα αυγά για να φτιάξουμε τα δικά μας "πασχαλινά αυγά" που θα στόλιζαν το καλαθάκι μας.

Τεχνική με κηρομπογιές: Βάψαμε τα αυγά μας με κηρομπογιές σχηματίζοντας διάφορα σχέδια. Έπειτα βουτήξαμε τα αυγά μας σε κόκκινη κρύα μπογιά και αφού περιμέναμε λίγη ώρα είχαμε ένα ωραίο εκπληκτικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μία πολλή ωραία ιδέα για να διακοσμήσουμε λίγο διαφορετικά τα αυγά μας φέτος. 

Δραστηριότητα 2η: Κατασκευή αυγοθήκης

Φτιάξαμε εύκολες και απλές αυγοθήκες για να τοποθετήσουμε τα αυγά μας. ΄Ετσι μπορούσαμε να τα δουλεύουμε, αλλά είχαμε και μια ξεχωριστή θέση για αυτά μέσα στο καλαθάκι μας. Οι αυγοθήκες μας γίνανε εύκολα από κίτρινο χαρτόνι ondule (κυματιστό) καθώς και από ένα κοτοπουλάκι που έκοψαν και ζωγράφισαν τα παιδιά.


Δραστηριότητα 3η: Βαφή αυγών

Αναβιώνουμε και εμείς στο σχολείο μας ένα από τα έθιμα που θα δούμε να ζωντανεύει στα σπίτια μας τη Μεγάλη Πέμπτη (συνήθως) και βάφουμε κόκκινα τα αυγά με τα οποία θα ευχηθούμε το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα το "Χριστός Ανέστη".


Έτσι τα αυγά μας είναι έτοιμα:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου