Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή στις γωνιές

Το ημερήσιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου ξεκινά με τις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το παιχνίδι των παιδιών στις διάφορες γωνιές, τους δίνει πολλές ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη του συμβολικού παιχνιδιού και είναι μια ευκαιρία για τη νηπιαγωγό να παρατηρήσει συμπεριφορές, να κατευθύνει τα παιδιά, να κουβεντιάσει μαζί τους. 

Τοποθετήσαμε καρτέλες με φωτογραφίες των διάφορων γωνιών, όπου τα παιδιά θα δηλώνουν την προτίμησή τους και θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτή τη γωνιά για 15' τουλάχιστον, να οργανώσουν το παιχνίδι τους, να κουβεντιάσουν και να συνεργαστούν με τους φίλους τους. Ταυτόχρονα, τα παιδιά που θα έχουν δηλώσει ότι θα παίξουν σε μια γωνιά (τοποθετώντας σε αυτή την καρτέλα με το όνομά τους) δεσμεύονται προτού αλλάξουν γωνιά για να παίξουν αλλού να συγυρίσουν τα πράγματα και τα παιχνίδια στη γωνιά που έπαιζαν.


Σε κάθε καρτέλα υπάρχει φωτογραφία σχετική που υποδηλώνει τη γωνιά παιχνιδιού και ταυτόχρονα ο αριθμός που δείχνει πόσα παιδιά παίζουν σε αυτή τη γωνιά για να εξασφαλίζεται ότι δε θα υπάρχει συνωστισμός σε μερικές γωνιές και καθόλου συμμετοχή σε άλλες.

1 σχόλιο: