Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

Το θέμα της γιορτής της 25ης Μαρτίου για τη φετινή σχολική χρονιά ήταν: "Τα ελληνάκια συναντούν τη γοργόνα την αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου".

Τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με το παραμύθι με ποικίλες δραστηριότητες, που αναφέρθηκαν σε άλλη ανάρτηση, για να παρουσιάσουν τελικά το αποτέλεσμα της γιορτής.

Έτσι,μιλήσαμε αρχικά για τους ήρωες της Επανάστασης και τα γεγονότα που συνέβησαν τότε μέσα από τραγούδια, βίντεο και παρουσίαση υλικού στον υπολογιστή.







 Καθώς προετοιμαζόμασταν για την γιορτή στολίσαμε την τάξη με κατασκευές μας.



 Εμπλουτίσαμε τη γωνιά "παραδοσιακό σπίτι" και με άλλα αντικείμενα παραδοσιακά που έφεραν στο σχολείο οι γονείς, ύστερα από προτροπή των παιδιών, καθώς μετέφεραν στο σπίτι τα όσα δουλεύαμε στην τάξη. Ευχαριστούμε τους γονείς για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας χώρος, στο κουκλόσπιτο της τάξης,  που επεκτάθηκε και στο "μαγαζάκι της τάξης", και που έχει πολλά από όσα θα συναντούσαμε σε ένα μουσείο "λαϊκής τέχνης".

Τοποθετήσαμε σε πολλά από τα αντικείμενα αυτά ετικέτες, όπου αναγραφόταν το όνομα και πληροφορίες για τη χρήση του. 


Τις επόμενες μέρες θα δουλέψαμε το θέμα "λαϊκή παράδοση"  με τα  παραδοσιακά αντικείμενα  και θα ασχοληθούμε περισσότερο με αυτή τη γωνιά, επεκτείνοντας τη συζήτηση και σε άλλους τομείς.



Για το σκηνικό της γιορτής ευχαριστούμε τις συναδέλφους (Σκιαδοπούλου Καλλιόπη και Ελένη Δαλά) που το παραχώρησαν με όλη τους την καρδιά και την καλή τους διάθεση, μια ακόμη ένδειξη για τους καρπούς της συνεργασίας και της αμοιβαίας προσφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου