Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η βαλίτσα του κυρ-Αλέκου κρύβει μέσα το ΄40 (Επέτειος 28ης Οκτωβρίου)

Η βασική ιδέα ξεκίνησε από ένα άρθρο από το περιοδικό " Παράθυρο", για μια δραστηριότητα που αφορούσε την επίσκεψη σε ένα πολεμικό μουσείο και τη μελέτη των έργων του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη και πάνω σε αυτή στηριχθήκαμε για την οργάνωση της θεατρικής παράσταση της γιορτής, αλλά και για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, προκειμένου να μιλήσουμε για την 28η Οκτωβρίου.

Το κείμενο της γιορτής περιλαμβάνει κλασικά και γνωστά ποιήματα, κάποια από τα οποία προσαρμόστηκαν λίγο διαφορετικά για τις ανάγκες του δικού μας θεατρικού έργου.



Η πρόσκληση 
Εκτυπώσαμε το σχέδιο σε χοντρό χαρτόνι, το κόψαμε και κολλήσαμε καρτελάκια που έλεγαν τίτλους αφού τα εκτυπώσαμε σε χρωματιστό χαρτόνι.




Τα παρακάτω φύλλα εργασίας δημιουργήθηκαν σύμφωνα με το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονταν στην τάξη για να καλύψουν τη θεματική με τον Αλέξανδρο Αλεξανδράκη.





Ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης στέλνει στο σχολείο μας ένα γράμμα και μαζί με αυτό μια βαλίτσα, μέσα στην οποία κρύβει μέσα πράγματα- "θησαυρούς" από εκείνη την εποχή που μας δίνουν την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον πόλεμο, τα γεγονότα του 1940 και να ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητες μας.

Η καρτέλα με το ΟΧΙ

Γιατί το έχει ο Αλέκος στη βαλίτσα του; Τι σημαίνει ; Τι σήμαινε για εκείνη την εποχή; Ας γράψουμε και εμείς το ΟΧΙ.....με τον δικό μας τρόπο.


Η καρτέλα και ο πίνακας ΑΕΡΑΑΑΑ...


Μια ελληνική σημαία και η  καρτέλα με τη λέξη σημαία

έγιναν αφορμή για να φτιάξουμε τις δικές μας σημαίες.






Ας γίνουμε κι εμείς ζωγράφοι:
Τα παιδιά ζωγράφισαν με μαρκαδόρους ή νερομπογιές ζωντανεύοντας τον πίνακα του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου