Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ -ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

Φέτος, έχοντας λίγο παραπάνω χρόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού σκέφτηκα να "ξεσκονίσω" λίγο το υλικό και να προσπαθήσω να ανανεώσω τις ιδέες μου γενικά, αλλά και να εμπλουτίσω το υλικό , κάνοντας το πιο παιχνιδιάρικο και πιο ζωηρό. 

Οι καρτέλες με τις ημερομηνίες 1-31 αποκτούν άλλη μορφή. Θα γίνουν διπλής όψης και θα πλαστικοποιηθούν. Στην μπροστινή πλευρά θα αναγράφονται οι ημερομηνίες και στην πίσω ένα ποιηματάκι για κάθε μέρα (χαρακτηριστικό της κύριας ιδέας και δραστηριότητας που θα αναπτυχθεί, ή ενός αφιερώματος ή μιας γιορτής). 

Τα παιδιά στην αρχή της ημέρας φτιάχνουν το ημερολόγιο στον πίνακα της τάξης, διαβάζουμε μεγαλόφωνα το ποιηματάκι, συζητάμε για αυτό και παίρνουμε αφόρμηση για την έναρξη των ημερήσιων δραστηριοτήτων.

Για να γίνει λίγο πιο απλή η διαδικασία και να μη χρειάζεται κάθε μήνα εκτός από τα διαφορετικά ποιηματάκια να εκτυπώνουμε και τις ημερομηνίες, εγώ σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω και πλαστικές θήκες από κασέτες ήχου (μιας και όλες αυτές που φιλούσα από χρόνια με μουσικές για θεατρικά δρώμενα τις ψηφιοποίησα τελικά και μου έμειναν τα κουτιά ) ή μπορείτε επίσης και θήκες cd. Η μια πλευρά θα είναι μόνιμα εκτυπωμένη και η άλλη θα εναλλάσσεται με το ποιηματάκι, Τα παιδιά θα έχουν και αγωνία να ανοίξουν μέσα να δουν. Μπορούμε να τοποθετούμε και μια μικρή εικόνα που θα τα βοηθά να μαντεύουν αυτό που περιγράφει το ποίημα.

Την κεντρική ιδέα για τη διαμόρφωση του ημερολογίου με ποιήματα "έκλεψα" πάλι από το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και τις έβαλα άλλη μια πινελιά. (Οι ημέρες με τα χαμογελάκια είναι Σαββατοκύριακο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου