Βιβλιοπροτάσεις

 Λίγα λόγια.......για τη σελίδα αυτή

Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του σχολείου που θα πρέπει να αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός είναι να γνωρίσει στα παιδιά το ΒΙΒΛΙΟ, το καλό βιβλίο και τη σημασία του.

Επειδή έτυχε από τους δικούς μου δασκάλους να έχω ευνοηθεί πολύ σε αυτό το κομμάτι, σε όλα τα χρόνια της σχολικής μου ζωής, από το δημοτικό μέχρι και το Λύκειο, αλλά και το Πανεπιστήμιο. Δάσκαλοι που αγαπούσαν το βιβλίο και φρόντισαν να μας μυήσουν και εμάς σε αυτή την αγάπη. Νομίζω ό,τι οφείλουμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο.

Στη σελίδα αυτή θα παρουσιάζονται βιβλία που προτείνουμε για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας. Κάποια από αυτά δεν αποκλείεται να αφορούν και σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά...ή ίσως ακόμη και σε πολύ μεγαλύτερα (γονείς). Ένα καλό βιβλίο πάντα έχει κάτι να προσφέρει και θα υποστηρίζω την άποψη ότι ιδίως τα "καλά" βιβλία που έχουν γραφτεί για μια τόσο τρυφερή ηλικία, όπως η νηπιακή, δε μπορούν παρά να αγγίξουν και τη δική μας ψυχή. 

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Για να ανανεώσουμε τη βιβλιοθήκη μας, στο σπίτι ή στο νηπιαγωγείο μας, παραθέτω μια λίστα με βιβλία που συνέλεξα από ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και περιοδικά και που αναφέρονται σε παιδιά προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας.

                                         ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είχαμε καιρό να ενημερώσουμε αυτή τη σελίδα. Ώσπου έφτασε στα χέρια μου ένα ΤΕΛΕΙΟ κατά τη γνώμη μου βιβλίο που με συγκίνησε και δε μπόρεσα να αντισταθώ στο να το παρουσιάσω σύντομα και σε εσάς που παρακολουθείτε τις βιβλιοπροτάσεις, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Από πέρυσι άκουγα συχνά τους μικρούς μου μαθητές και μαθήτριες να έρχονται συχνά και να μου παραπονιούνται "Κυρία, δε με έχει φίλη...".... "Κυρία, δε με έχει φίλο..." κι ενώ στην αρχή προσπαθούσα με υπομονή να αντιμετωπίσω το θέμα και να ξεκινήσουμε μια συζήτηση, ένα διάλογο και να λυθεί το πρόβλημα, εν τούτοις το πρόβλημα παρέμενε και χειροτέρευε, τα παράπονα γίνονταν ολοένα και συχνότερα από το σύνολο των παιδιών της τάξης και δεν κρύβω ότι άρχισαν να γίνονται ενοχλητικά και για το ρόλο μου και για το έργο μου στην τάξη. Δεν ήξερα πλέον πως να απαντήσω και πως να το χειριστώ. Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου τυχαία...βρισκόταν κάπου χωμένο στα ράφια της βιβλιοθήκης του καινούριου σχολείου....κι ενώ αρκετές φορές το είχα συγυρίσει...διάλεξα από τον τίτλο του μια μέρα να το διαβάσω στην τάξη....σε μια στιγμή χαλάρωσης λίγο πριν την αναχώρηση μας....ωστόσο ήταν μόνο η αρχή...το βιβλίο αυτό έγινε η αφετηρία για πληθώρα συζητήσεων και παιχνιδιών στην τάξη.....μιας και ενθουσίασε όχι μόνο εμένα αλλά και τα παιδιά.... και το θέμα του άγγιξε ακριβώς ότι μας απασχολούσε...


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
Συγγραφέας: Γεωργία Λάππα
Τίτλος:Δε σε έχω φίλη
Εκδόσεις:Διάπλους
Ενδεικτική τιμή:10,65 ευρώ


Περίληψη: Φταίνε τα χρυσόμηλα.... Τα παιδιά άρχισαν να φέρονται άσχημα και να λένε πικρές κουβέντες. Ο κόσμος χάλασε. Μα ποιος φταίει τελικά και ποιά είναι η λύση; 
Σχόλια: 
Πώς να το αποκτήσεις: Διατίθεται και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς, αλλά και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. (Μπορεί σε κάποια να φαίνεται εξαντλημένο, αναζητείστε το καλύτερα)
Αναζήτηση στο διαδίκτυο:
Ηλικία: 5+

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

(Τα βιβλία θα παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες (π.χ. συναισθηματική αγωγή, γλώσσα και άλλα).


Οι δικές σας προτάσεις

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
Συγγραφέας: Κρόκετ Τζόνσον
Τίτλος:Ο Χάρης και ο μωβ μαρκαδόρος
Εκδόσεις:Καστανιώτη
Ενδεικτική τιμή:6 ευρώ


Περίληψη: O Xάρης, ένα μικρό αγόρι με μεγάλη φαντασία, αποφασίζει να βγει μια βόλτα στο φεγγαρόφωτο. Δεν υπάρχει όμως φεγγάρι. Tι πιο απλό λοιπόν να σχεδιάσει ο ίδιος ένα φεγγάρι με το μοβ μαρκαδόρο του και να συνεχίσει τη βόλτα του ζωγραφίζοντας το κάθε τι που θέλει να δει. Όμως η αγάπη του για την περιπέτεια θα τον παρασύρει πολύ μακριά. Θα μπορέσει ο Xάρης να ξαναγυρίσει σπίτι του; (την περίληψη δανείστηκα από τη σελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη)
Σχόλια: το βιβλίο προτείνει η THADH KOLBAS
Πώς να το αποκτήσεις: Διατίθεται και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς, αλλά και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία..
Αναζήτηση στο διαδίκτυο:
Ηλικία: 5+

Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
Συγγραφέας: Κατερίνα Αναγνώστου
Τίτλος: Η  χώρα των σιδερένιων
Εκδόσεις:Ρώσση
Ενδεικτική τιμή: 3,5  ευρώ

Ενότητα: Συναισθηματική αγωγή


Περίληψη: Ίσως να χετε ακούσει για την χώρα των σιδερένιων. Κι αν δεν έχετε ακούσει μπορεί να ναι γιατί ζείτε κιόλας εκεί. Εκεί που ζούν μονάχα σιδερένια πλάσματα... Μέχρις ότου στη χώρα αυτή γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, η κρυσταλλένια... (Την περίληψη δανείζομαι από την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)
Σχόλια: το βιβλίο προτείνει η THADH KOLBAS
Πώς να το αποκτήσεις: Διατίθεται και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς, αλλά και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία..
Αναζήτηση στο διαδίκτυο:
Ηλικία: 5+ 

210230-big


1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΓΛΩΣΣΑ

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 1
Συγγραφέας: Ζωή Θ. Σπυροπούλου
Τίτλος:Τα παιδιά της αλφαβήτας
Εκδόσεις: Κέδρος
Ενδεικτική τιμή:12-13 ευρώ


Περίληψη: Ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι. Ήρωες της ιστορίας τα γραμματάκια, μικρά και μεγάλα, παρουσιάζονται με μια πλοκή. Πολλές έξυπνες ασκήσεις ξεπροβάλλουν μέσα στις σελίδες που βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν τα γράμματα με ένα παιγνιώδη τρόπο.
Σχόλια: Θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή πρόταση για τα παιδιά που του χρόνου μπαίνουν στο Δημοτικό, να το γνωρίσουν καλύτερα και να ασχοληθούν με αυτό για  εξάσκηση. Το βιβλίο δουλεύεται φέτος και στο νηπιαγωγείο μας, με πιο απλό τρόπο.
Πώς να το αποκτήσεις: Διατίθεται και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, το ίδιο και σε ηλεκτρονικά βιβλία.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: 
Ηλικία: 5+ 


 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 2
Συγγραφέας:Gianni Rodari
Τίτλος:Παραμύθια για να σπάτε κέφι
Εκδόσεις: Κέδρος
Ενδεικτική τιμή:9 ευρώ


Περίληψη: Μια σειρά από παραμύθια, όπου ο Τζάννι Ροντάρι επιχειρεί να σπάσει τη μονοτονία του ενός ΤΕΛΟΥΣ, δίνοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές για να τελειώνει κάθε παραμύθι του.
Σχόλια: Ένας ωραίος και πρωτότυπος τρόπος για να δουλέψουμε τη γλώσσα και την προφορική έκφραση των νηπίων. Μια αφόρμηση για να δουλέψουμε αντίστοιχα και άλλα γνωστά και κλασικά παραμύθια στην τάξη αλλά και στο σπίτι.Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η φαντασία των παιδιών και αναδύεται η προσωπικότητα και η διαφορετικότητα του χαρακτήρα με την ποικιλία των επιλογών και των λύσεων που μπορούμε να εφεύρουμε. (Η  πρόταση είναι της συναδέλφου μου Ελένης. Ευχαριστούμε)
Πώς να το αποκτήσεις: Δύσκολα το εντοπίζουμε σε διαθεσιμότητα. Υπάρχει όμως ακόμη ειδικά στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονικά καταστήματα από όπου μπορούμε να το προμηθευτούμε σε σχετικά προσιτή τιμή.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Δεν εντοπίσαμε το παραμύθι σε ηλεκτρονική μορφή.
Υπάρχει ωστόσο αναφορά σε μια από τις ιστορίες του βιβλίου στη σελίδα αυτή, από όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το ύφος των παραμυθιών και τον τρόπου που δουλεύονται.
Ηλικία: 5+ 
(Η πρόταση είναι της συναδέλφου μου Ελένης. Ευχαριστούμε)


2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 1
Συγγραφέας: Βούλα Παπαγιάννη
Τίτλος: Η μπουμπού η μπαμπαλού
Εκδόσεις: ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων)
Ενδεικτική τιμή:


Περίληψη: Μια απλή, μικρή και εύκολη ιστορία για δυο αρκούδες και τα αρκουδάκια τους. Η Μπουμπού, η λευκή αρκούδα και η Μπαμπαλού η μαύρη αρκούδα. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις ξετυλίγονται μέσα από την σύντομη αυτή πλοκή και την περιπέτεια που έχουν οι δυο αρκούδες με τα αρκουδάκια τους στο ζωολογικό κήπο. Μα οι αγνές καρδιές των παιδιών και τα κοινά συναισθήματα όλων των ανθρώπων ξεπροβάλλουν για να λύσουν κάθε παρεξήγηση.
Σχόλια: Απλό και κατανοητό και από πολύ μικρά παιδιά, πιστεύω. Είχα την ευκαιρία να το διαβάσω στο διαδίκτυο και ευχαριστώ τον αναγνώστη THADH KOLBAS για την βιβλιοπρότασή του. 
Πώς να το αποκτήσεις: Δεν γνωρίζω εάν διατίθεται στα βιβλιοπωλεία. 
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Μπορείς να το ακούσεις και να το παρακολουθήσεις ως ηλεκτρονικό βιβλίο στο  http://www.mikrosanagnostis.gr πατώντας εδώ
Ηλικία: 3+ 

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 2
Συγγραφέας: Σελ Σιλβερστάιν
Τίτλος: Το δέντρο που έδινε
Εκδόσεις: Δωρικός
Ενδεικτική τιμή: 6,89ευρώ


Κεντρική ιδέα: Η συνεχής προσφορά που προέρχεται από την αγνή αγάπη
Περίληψη: Η ιστορία μιας μηλιάς, ενός δέντρου που δίνει και δε σταματά να προσφέρει σε ένα αγόρι που αγαπά. Μα εκείνο συνεχώς ζητά.... Και που θα καταλήξει αυτό; Τί έχει να μας διδάξει.
Σχόλια:Ένα πολυ καλό βιβλίο για τη βιβλιοθήκη μας. Δεν έχει ηλικία. Συγκινεί μικρούς και μεγάλους και σίγουρα μιλάει στις καρδιές όλων. Αγαπημένο βιβλίο δικό μου και όλων όσων το έχουν διαβάσει.
Πώς να το αποκτήσεις: Στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία είναι εύκολο να το εντοπίσεις και η τιμή του είναι προσιτή. Το συναντώ συχνά ακόμη και στα ράφια συνοικιακών βιβλιοπωλείων.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Μπορείς να το δεις στο youtube εδώ
 καθώς και να παρακολουθήσεις animation μικρού μήκους εδώ Η συγκεκριμένη ταινία τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ animation ( 5ο Animfest) του 2010. Αξίζει να το δείτε.
Ηλικία: Ανεξαρτήτως ηλικίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 3
Συγγραφέας: Κατερίνα Αναγνώστου
Τίτλος: Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν
Εκδόσεις: Μίνωας
Ενδεικτική τιμή: 6,00 ευρώ


Κεντρική ιδέα: Η έννοια της φιλίας και πώς την αποκτούμε
Περίληψη: Ο μικρός σκαντζόχοιρος της ιστορίας βιαζόταν να μεγαλώσει γιατί έτσι μικρός που ήταν με τα μικρά του αγκάθια κινδύνευε από τα άλλα ζώα και πιο πολύ φοβόταν τα φίδια. Βιαζόταν να μεγαλώσει για να μεγαλώσουν τα αγκάθια του, να γίνει δυνατός και να μπορεί να επικρατήσει και να επιβληθεί στο δάσος, να μη φοβάται πια. Μα σαν πέρασε ο καιρός και μεγάλωσε τελικά, ένιωσε για λίγο χαρά που δεν κράτησε πολύ. Το συναίσθημα της χαράς γρήγορα αντικατέστησε η λύπη, γιατί κανείς πια δε μπορούσε να τον αγγίξει, να τον πλησιάσει, να τον χαϊδέψει και όλοι τον απέφευγαν, δεν είχε πια φίλους, τον φοβόντουσαν. Συμβουλεύτηκε τους μεγάλους του δάσους και αυτοί του εξήγησαν ότι όταν θέλει μπορεί να σκέφτεται κάτι όμορφο, εικόνες ζεστές που θα τον κάνουν να χαλαρώνει και τα αγκάθια του θα μαλακώνουν, θα κρύβονται και δε θα ενοχλούν τους φίλους του να τον αγγίξουν. Έτσι δε θα ήταν πια μόνος. "Τα αγκάθια μας δεν τα δείχνουμε εκεί που δε θέλουμε".
Σχόλια: Απλό και κατανοητό από τα μικρά παιδιά. Τα παρασέρνουν τα συναισθήματα του σκαντζόχοιρου που εναλλάσσονται και διαδέχονται το ένα το άλλο. Μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε τη σημασία της φιλίας, αλλά και να εκφράσουν τα παιδιά τα δικά τους συναισθήματα.
Πώς να το αποκτήσεις: Στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία είναι εύκολο να το εντοπίσεις και η τιμή του είναι προσιτή. Με τα στοιχεία του βιβλίου, μπορείς να το παραγγείλεις από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, αν δεν υπάρχει ήδη στο ράφι.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Μπορείς να το ακούσεις και να το παρακολουθήσεις ως ηλεκτρονικό βιβλίο στο  http://www.mikrosanagnostis.gr πατώντας εδώ
Σύντομη αναφορά θα βρείτε και στη σελίδα  http://paramythitis.blogspot.gr πατώντας εδώ
Ηλικία: 3+  

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 4
Συγγραφέας: Sam McBratney
Τίτλος: Μάντεψε πόσο σε αγαπώ
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Ενδεικτική τιμή: 8,20 


Κεντρική ιδέα: Η αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη
Περίληψη: Το βιβλίο αυτό είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά. Μέσα από την ιστορία του μικρού και του μεγάλου λαγού αντιλαμβάνεται κανείς το νόημα της αγάπης και πόσο δύσκολο είναι να την εκφράσει όταν είναι αληθινή.
Σχόλια: Αυτό που σε κερδίζει σε αυτό το βιβλίο δεν είναι η πλοκή ούτε η πρωτοτυπία του. Είναι τόσο απλό, αλλά και τρυφερό συνάμα, που μπορεί να διδάξει και στα πολύ μικρά παιδιά με τον πιο απλό τρόπο τι σημαίνει να αγαπά κανείς και πόσο δύσκολο είναι να το εκφράσει. Μολονότι το έψαχνα καιρό και με δυσκολία μπορούσα να θυμηθώ το συγγραφέα, θυμόμουν ακριβώς την πλοκή της ιστορίας και τη διηγιόμουν στα παιδιά μου. Τους άρεσε ιδιαίτερα.
Πώς να το αποκτήσεις: Στα περισσότερα βιβλιοπωλεία ηλεκτρονικά ή μη δείχνει να είναι εξαντλημένο. Αν ψάξεις καλύτερα στο διαδίκτυο θα το βρεις σε περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα και η τιμή του είναι προσιτή. 
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Υπάρχει στο youtube σε βίντεο, όπου παρουσιάζεται όλο το βιβλίο  εδώ
Σύντομη αναφορά θα βρείτε και στη σελίδα  http://paramithi-paramithi.blogspot.gr πατώντας εδώ
Ηλικία: 3+ 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 5
Συγγραφέας:  Μαριέκα Χέινλεν
Τίτλος: Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε
Εκδόσεις:Μεταίχμιο
 Ενδεικτική τιμή: 6 ευρώ


Κεντρική ιδέα: Οι λέξεις και η σωστή χρήση τους. Θέματα συμπεριφοράς
Περίληψη: Το βιβλίο αυτό είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά. Τι είναι οι λέξεις και πως τις χρησιμοποιούμε; Πως νιώθουμε όταν ακούμε κάποιες λέξεις; Πώς πρέπει να μιλάμε; Και ένα σύνολο προτάσεων για δραστηριότητες που συνοδεύουν το κείμενο και τις εικόνες.
Σχόλια:Σύντομο κείμενο, ωραίες και σαφείς εικόνες. Προβληματίζει τα παιδιά. Δίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη διαλόγου, καλλιέργεια του προφορικού λόγου. Μαζί και με τα άλλα βιβλία της ίδιας σειράς είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε για τη συμπεριφορά στο νηπιαγωγείο. Πολύ καλό υλικό για να δουλέψουμε και στο σπίτι με τα παιδιά ως γονείς και να βρούμε ευκαιρίες για να κουβεντιάσουμε "πώς πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας;", "τι λέξεις επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε;" γιατί;
Πώς να το αποκτήσεις: Υπάρχει στα βιβλιοπωλεία σε προσιτή τιμή.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Υπάρχει στο youtube σε βίντεο, όπου παρουσιάζεται όλο το βιβλίο με τις εικόνες του, χωρίς προφορική αφήγηση αλλά μπορούμε άνετα να σταματάμε, όπου χρειάζεται και να διαβάζουμε με τα παιδιά το κείμενο και να το κουβεντιάζουμε.  Πατήστε εδώ

Ηλικία: 4+ 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Α/Α 5
Συγγραφέας:  Μαριέκα Χέινλεν
Τίτλος: Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε
Εκδόσεις:Μεταίχμιο
 Ενδεικτική τιμή: 6 ευρώΚεντρική ιδέα: Τα χέρια μας και πώς τα χρησιμοποιούμε. Θέματα συμπεριφοράς
Περίληψη: Το βιβλίο αυτό είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά. Τα χέρια μας αγγίζουν, χαϊδεύουν, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά όχι για να δέρνουμε.
Σχόλια:Σύντομο κείμενο, ωραίες και σαφείς εικόνες. Προβληματίζει τα παιδιά. Δίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη διαλόγου, καλλιέργεια του προφορικού λόγου. Μαζί και με τα άλλα βιβλία της ίδιας σειράς είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε για τη συμπεριφορά στο νηπιαγωγείο.
Πώς να το αποκτήσεις: Υπάρχει στα βιβλιοπωλεία σε προσιτή τιμή.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο: 
Ηλικία: 4+ 

Θα παρακαλέσω συναδέλφους και όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον και ασχολούνται με το παιδικό βιβλίο και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν παιδιά νηπιακής ηλικίας να στέλνουν εάν επιθυμούν υλικό και πληροφορίες για βιβλία που έχουν διαβάσει και τα γνωρίζουν, ώστε να τα προτείνουμε και σε άλλους μέσα από τη σελίδα αυτή.

Αργότερα θα δημιουργήσουμε χώρο και για βιβλία που θα αφορούν νηπιαγωγούς για δραστηριότητες μέσα στην τάξη ή για εμπλουτισμό της προσωπικής τους βιβλιοθήκης.

Και συνεχίζουμε.................................................................................


8 σχόλια:

 1. Πολύ καλή η σκέψη για βιβλιοπροτάσεις!
  Η δική μου πρόταση είναι "Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού" (Βούλα Παπαγιάννη). Ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα...
  Περιμένω με ενδιαφέρον περισσότερες αναρτήσεις για προτεινόμενα βιβλία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε για τη δική σου πρόταση. Έψαξα για το βιβλίο. Το εντόπισα στο διαδίκτυο και το διάβασα σε ηλεκτρονική μορφή για να μπορέσω να το παρουσιάσω. Δεν το γνώριζα και μου άρεσε πολύ. Δε μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το εάν πωλείται στα βιβλιοπωλεία ή παρέχεται μόνο από τον ΟΕΔΒ στο Δημοτικό Σχολείο.

   Διαγραφή
 2. Βιβλιοπρόταση:"Ο Χάρης & ο μωβ μαρκαδόρος" - Κρόκετ Τζόνσον - 3+.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή, τώρα έχουμε λίγο τρέξιμο με την καλοκαιρινή γιορτή θα κοιτάξω το βιβλίο που προτείνεις σύντομα και θα το ανεβάσω εδώ με περισσότερες πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας προτείνουμε (μαζί με τον Δημήτρη!)δύο βιβλία.Τα διαβάσαμε πρόσφατα και μας άρεσαν πολύ:
  1. "Η χώρα των Σιδερένιων" της Κατερίνας Αναγνώστου-Παιδικές Εκδόσεις Ρώσση: μιλάει για συναισθήματα...
  και................
  2. "Μια νύχτα στη χωματερή" του Κώστα Μάγου-Εκδόσεις Μικρή 'Αρκτος: μιλάει για την ανακύκλωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε για τις βιβλιοπροτάσεις σου. Μια προηγούμενη και αυτή της Κατερίνας Αναγνώστου τις καταχώρησα σήμερα και υπόσχομαι σύντομα να αναζητήσω και την άλλη πρότασή σου.
   Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου και τη συμπαράστασή σου και το καλοκαίρι, παρόλο που εμείς έχουμε χαλαρώσει και η ιστοσελίδα παρά τις φιλοδοξίες μας δεν έχει ενημερωθεί πρόσφατα, όπως ήλπιζα με βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι.

   Διαγραφή
 5. Καλημέρα Χριστιάνα και ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
  Όπως κατάλαβες παρακολουθούμε το blog σου συστηματικά, ιδιαίτερα όμως αγαπάμε τις Βιβλιοπροτάσεις!
  Το τελευταίο καιρό γραφτήκαμε στη βιβλιοθήκη της πόλης μας (Λάρισα) και προσπαθούμε να διαβάζουμε και κανένα βιβλίο παραπάνω. Έτσι λοιπόν, ένα από τα τελευταία βιβλία που διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε ήταν "Το Σιτάρι" της Άννης Θεοχάρη-Εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη. Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστούμε για την ιδέα. Θα το κοιτάξω και θα το αναρτήσω και εδώ σύντομα. Όπως είδες μόλις ξεκινήσαμε να γράφουμε για τη φετινή σχολική χρονιά και πρέπει ξανά να οργανωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή