Αξίζει να δεις....

Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου  (Καλοκαιρινή γιορτή Νηπιαγωγείων Λέσβου 2011-2012)

 "Ανέβηκα στην κερασιά να κόψω δυο τραγούδια"
Το καλοκαίρι 2012, με το τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στον "Πολυχώρο" Μιστεγνών η καλοκαιρινή γιορτή τριών νηπιαγωγείων.
Ξεκινήσαμε από την ανάγκη να λύσουμε πρακτικά προβλήματα και σκεφτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, το μαθητικό δυναμικό μας για να πραγματοποιήσουμε μαζί μια εκπαιδευτική επίσκεψη. Πηγή, Μιστεγνά, Νέες Κυδωνίες (τρία νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης) χώρεσαν σε ένα λεωφορείο  και ταξίδεψαν μαζί. Όμως το ταξίδι μας δεν τελείωσε εκεί. 
 Με πρόταση της νηπιαγωγού Σκιαδοπούλου Καλλιόπης  και με την συνεργασία της νηπιαγωγού Ελένης Δαλά, η πρόταση αυτή  βρήκε τις καρδιές μας ανοιχτές και με χαρά δεχτήκαμε να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας και τα παιδιά μας για τη δημιουργία ενός κοινού έργου. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν μαθαίναμε τα παιδιά μας από μικρά να ενώνουν τις φωνές τους, τις καρδιές και τις προσπάθειές τους.
Η σελίδα αυτή που ακόμη έχει πολλά για να εμπλουτιστεί και να παρουσιαστεί αυτή η γιορτή έτσι όπως θα έπρεπε....είναι ένα ευχαριστώ για αυτή την προσπάθεια που είχε πολλά να με διδάξει. 


Το πρόγραμμα της γιορτής

Η γιορτή περιελάμβανε τραγούδια από το έργο της Δόμνας Σαμίου, τραγούδια που συγκέντρωσε από την παράδοση κάθε τόπου και τα τραγούδησε η ίδια κάνοντάς τα γνωστά στις νεότερες γενιές.

Κάποια από αυτά τα τραγουδήσαμε, κάποια τα χορέψαμε και άλλα τα δραματοποιήσαμε αναπαραιστώντας τα λόγια και την πλοκή με μιμητικές κινήσεις και παιχνίδια. Όλοι οι τόποι, καθένας με το άρωμα του και ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της Δόμνας Σαμίου ξετυλίχτηκε εκείνη τη βραδιά για να ξαναζωντανέψει στη μνήμη μας όμορφες στιγμές, αλλά και για να φέρουμε τα παιδιά κοντά στην παράδοση μας.

Η γιορτή συνοδευόταν από παρουσίαση power point στην οποία έπαιζαν βίντεο στιγμιότυπα από τους σταθμούς της ζωής και της πορείας της Δόμνας Σαμίου στο τραγούδι. Εικόνες από την παρουσίαση ακολουθούν παρακάτω, ενώ τα σχετικά βίντεο που κατεβάσαμε από το youtube θεωρήσαμε ότι δε θα ήταν ανάγκη να παρουσιαστούν εδώ μιας και πολύ εύκολα τα βρίσκουμε.


  


Απόσπασμα από τη γιορτή όπως την παρουσίασαν τα παιδιά μπορείτε να βρείτε εδώ.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f-JkZNk75bI#t=2s

2 σχόλια:

  1. Σ'ευχαριστούμε για την ανάρτηση, που μας θύμισε τις όμορφες στιγμές μας.Ήταν από τις ομορφότερες και δημιουργικότερες συνεργασίες που έκανα ως τώρα, στα 24 χρόνια που είμαι στο χώρο.Να είσαι πάντα καλά και να προχωράς με δύναμη και όρεξη.Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σου για να μαθαίνουμε.Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα έμεινε στην καρδιά μου και το ξέρετε! "Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη". Η συνεργασία πάντα σε όλους τους τομείς μπορεί να φέρει τα καλύτερα. Κι ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα όταν έχει συναδέλφους άξιους για να τον στηρίζουν.

      Διαγραφή