Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε με τα παιδιά το Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου, στο οποίο ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους στην αίθουσα με τα κειμήλια του πολέμου του 1940.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στολές και όπλα που φορούσαν οι Έλληνες που πολέμησαν την εποχή εκείνη, καθώς και τα στρατιωτικά ενδύματα των Ιταλών και των Γερμανών. 

Το κράνος του στρατιώτη, αλλά και το ΠΗΛΙΚΙΟ (για το οποίο μιλήσαμε και όταν επιστρέψαμε στην τάξη), τα σαμάρια με τα οποία σέλωναν τα άλογα για να κουβαλήσουν όπλα και εφόδια. Θαυμάσαμε όμως και μια μεγάλη συλλογή από ΠΑΡΑΣΗΜΑ της εποχής του 40 αλλά και άλλων χρόνων προγενέστερων και μεταγενέστερων της εποχής εκείνης.

Παρατηρήσαμε επίσης, πλούσιο φωτογραφικό υλικό με αποσπάσματα εφημερίδων της εποχής, φωτογραφίες με αλεξιπτωτιστές και σχολιάσαμε με τα παιδιά το υλικό.

Παρατηρήσαμε τις διαφορές ανάμεσα στην ελληνική, την ιταλική και τη γερμανική σημαία που είχαμε την ευκαιρία να τις δούμε από κοντά.

Τελειώνοντας την επίσκεψή μας ευχαριστήσαμε τους οικοδεσπότες μας και τους αφιερώσαμε το τραγούδι "Ο μικρός στρατιώτης" του ΞΥΛΟΥΡΗ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου