Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Φέτος για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο που δουλεύουμε συμφωνήσαμε οι εκπαιδευτικοί να γιορτάσουμε τη γιορτή της μητέρας, υποδεχόμενοι τις μαμάδες στο σχολείο και οργανώνοντας μια γιορτή. Όλη αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε προετοιμασίες, κατασκευές και δωράκια για τις μανούλες.

Το κείμενο της πρόσκλησης ωστόσο, πρωτότυπο και ανησυχητικό, καθώς καλούσε τις μαμάδες σε συνάντηση γονέων με αιτιολογία ότι είχαν προκύψει σοβαρά προβλήματα και έπρεπε να συζητηθούν (ιδέα της συναδέλφου). Η έκπληξη κοινό μυστικό. Μας και η ανησυχία.....καθώς όπως μας εξομολογήθηκαν μετά...κάθε μια πίστευε ότι κάτι είχε κάνει το καμάρι της και είχε αναγκάσει την κυρία να καλέσει τη μαμά για να συζητήσουν....ΧΙΧΙΧΙ......τα ζουζούνια το διασκέδασαν.

Θέλοντας να εμπλουτίσω και εγώ την ιδέα βάζοντας και την προσωπική μου νότα υποδεχτήκαμε τις μαμάδες προλογίζοντας ότι τα παιδιά τις τελευταίες μέρες είχαν ξεφύγει. Χτες μάλιστα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο......χωρίστηκαν σε ομάδες, πήραν τους μαρκαδόρους, τις μπογιές και τα πινέλα και άρχισαν να γράφουν συνθήματα.
Και στο τέλος να φαντάζουν κάπως έτσι.....τα συνθήματα τους......

Και αφού τα ανάρτησαν στους τοίχους της τάξης, άρχισαν οι παραισθήσεις, άλλο φανταζόταν ότι αν η μαμά του ήταν γλυκό θα ήταν πάστα φλώρα, η τούρτα ή παγωτό....η ακόμη και κανένα λουκάνικο ή σουβλάκι (γιατί σε κάποιους αρέσαν τα αλμυρά). Άλλοι πάλι νόμιζαν ότι οι μαμάδες γίναν λουλούδια, παπαρούνες, μαργαρίτες, ηλιοτρόπια, και κατακόκκινα τριαντάφυλλα. Τέλος, κάποιοι άλλοι θέλαν τις μαμάδες τους να μοιάζουν με φρούτα... καρπούζι, ροδάκινο, φράουλα, κεράσι.....

Μα τι πάθαν αυτά τα παιδιά;;;;;;;;;; Όλα αυτά τα εξομολογήθηκαν σήμερα στις μαμάδες του, καθένα στη δική τους, καθώς ήταν καθισμένα σε ένα κύκλο και οι μαμάδες σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο κύκλο κάθε μια πίσω από το παιδάκι της για να μπορεί να το βλέπει και να το κρατάει αγκαλιά... όταν άρχισαν οι εκμυστηρεύσεις......

Αν ήσουν γλυκό....θα ήσουν..........
Αν ήσουν λουλούδι.....θα ήσουν......
Αν ήσουν φρούτο....... θα ήσουν........

Τραγουδήσαμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της ψυχής μας το τραγούδι "οι δικοί μου" του Μάνου Λοϊζου το κομμάτι που αφορά τη μαμά και το τραγούδι "η καλύτερη μαμά του κόσμου".

Μα έφτασε η ώρα να κεράσουμε κιόλας τις καλές μας τις μαμάδες ένα γλυκό από τα χεράκια μας.
Κορμός σοκολάτας και τρουφάκια.... που όπως μας εκμυστηρεύτηκαν ήταν πιο νόστιμα από τα δικά τους...


Και τελευταία τα δωράκια μας....που με αγάπη ετοιμάσαμε για εσάς...μαζί με μια όμορφη λουλουδάτη κάρτα με τις ευχές μας να σας συνοδεύουν πάντα.


Το τσαντάκι καρδούλα για να βάλουμε το δωράκι της μαμάς.


 Τα μπρελόκ από πηλό και βαμμένα με τέμπερα....διακοσμημένα με πούλιες. Οι κάρτες με τις ευχές μας.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΑΣ.....ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ......Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου